torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År 2010!!

Har just lyssnat till Bachs Juloratorium i Katarina kyrka. Ett helt fantastiskt sätt att avsluta 2009 på! Kör, orkester och solister under ledning av Hans Vainikainen. Och nu, innan jag går iväg till nyårsmiddagen vill jag bara passa på att önska er alla ett riktigt välsignat, gott nytt år!

Det är inte bara slut på året utan på hela decenniet! Vi går nu in i 10-talet! För tio år sedan oroade sig mänskligheten över vad som skulle hända när vi gick in i 00-talet, om datorerna skulle krascha eller ej.

Det gick ju bra kan vi konstatera nu. Själv satt jag på ett hotelltak i Indien och firade i tropisk värme och trodde att mitt liv framöver skulle komma att handla om just musik. I år är jag på hemmaplan och det är kallt, snöigt och stämningsfullt. Jag kan bara konstatera att mycket har hänt under dessa tio år, både privat och i världen. En del blev som förväntat, annat blev inte alls som jag väntat. Men mycket har blivit bra mycket bättre än vad jag vågade tro eller hoppas på. Det jag berörts av mest är alla dessa möten jag gjort med människor och jag ser mycket fram emot nya spännande möten under kommande år och decennium.

Mer reflektion än så blir det inte i bloggen. Det överlåter jag till min privata dagbok senare i natt. Men så här, när jag ser på det i backspegeln vill och vågar jag tro att 10-talet kommer att bli minst lika spännande!

Gott Nytt År!!!!

4 kommentarer:

Åke Bonnier sa...

Gott Nytt År Jenny och välkommen till Storkyrkan den 6 januari där Du ska medverka i gudstjänsten.

Åke

Söderstories sa...

Tack Åke, ja det ska bli fantastiskt härligt att komma tillbaka och fira gudstjänst med er i Storkyrkan igen! Det är ju onekligen något speciellt med denna vackra katedral...

Ha det gott tills dess, så ses vi!

Maria sa...

Mmm, Hans V. Han är bra han. Jag hade förmånen att få arbeta med honom I vällingby, det var hur skoj som helst.

Söderstories sa...

Ja, han är bra han! Och troligtvis läser han det här och tar det till sig...Jag är bortskämd med många duktiga musiker omkring mig. Det är väldigt skoj tycker jag!