fredag 25 december 2009

Gå på smalbenen!

Upptagen av mitt bloggande igår, missade jag helt det som blivit dagens rubriker:

"Kvinna fällde påven vid mässa"

Hon skulle kunna vara med i vårt präst-fotbollslag, ju! Lite så jag jobbar där nämligen....bara att gå på smalbenen på dom...

Nä, skämt åsido om något som kunnat bli allvarligt...hu. Starkt jobbat ändå att vid 82 års ålder bli överfallen och sen gå och hålla en hel midnattsmässa inför hela världen.

De Italienska (ja, låt oss kalla påven Italiensk för enkelhets skull) gubbarna verkar ha haft problem med överfall på sista tiden. Per Westberg skriver om varför kvinnor inte tillåts, men ändå borde ingå i vaktstyrkan som skyddar påven och premiärministern.

Säkert bra. Men låt mig pröva tankarna utanför boxen ytterligare lite: Varför byta ut vakterna? Om kvinnorna istället skulle vara påve och premiärminister, så skulle det kunna vara som det är med vakterna. I min fördoms-värld är dessa vakter nämligen män som är överbeskyddande när det gäller kvinnor. Då skulle de kunna få fortsätta vara vakter, och premiärminister och påve (som i denna föreställning är kvinnor) skulle skyddas mer än väl! Se där: konservatism när den är som bäst!

2 kommentarer:

Per Westberg sa...

Heureka
Så är det naturligtvis.

Söderstories sa...

Tack. Jag är glad att du förstår!