lördag 25 december 2010

En God och Välsignad Jul...

...önskar jag er som läser min blogg! Jag är hos min familj, och befinner mig just nu mitt i det vackraste vinterlandskap man kan tänka sig, långt ute på landsbygden i Västsverige, dit man endast når via krokiga, snöhala vägar. Det är så idylliskt så jag nästan spricker!

Julnatten firade jag framför tvn, tillsammans med katolikerna i Vatikanen, istället för att halka runt med bilen till nån grannby och gå på julnattsgudstjänst (det är få mässor här nere), eller julotta.

Imorgon ska jag däremot tjänstgöra i min gamla barndomskyrka och ha julottan där. Eftersom det är en så liten och obetydlig bygd, hann prästen inte med julottan här förrän på annandagen. Och så har det blivit sedan 1800-talet.

Jag kommer att predika i skenet av enbart stearinljus. Det finns nämligen inget elektriskt ljus alls i kyrkan. Jo, kantorn har en lampa på orgeln..men inte annars. Jag har just varit där och provat alban. Den passade, om jag binder upp den lite...

3 kommentarer:

Åke Bonnier sa...

En riktigt god fortsättningen på julen önskar jag Dig och de Dina och all välsignelse för den kommande predikan!

P-A Jonsson sa...

Skön tanke - gudstjänst firas i pampigt upplysta storstadskyrkor i närheten av en tunnelbanestation och i stearinljusets sken i små landsortskyrkor som man når på krokiga vägar.

Önskar dig allt gott för julen!

Söderstories sa...

Tack ska ni ha, Åke och P-A. Jo, det blev en mycket fin och stämningsfylld julotta. Med vissa svårigheter att andas i stearinljusångorna i predikstolen, dock...