tisdag 8 mars 2011

Body, Pain and Passion

"Body, pain and passion" var titeln på ett seminarium på Teologiska Högskolan i Bromma som jag deltog i idag på kvinnodagen!

Superspännande hur många olika aspekter man kan få fram utifrån det temat. Superspännande tycker jag också det är, det här med kroppslighet och religion. Hur vi än räds det ena, än det andra...

Kan det vara som så att rädsla för det kroppsliga också medför en rädsla för det andliga? Eller tvärs om? När vi saknar den andliga dimensionen i mötet med vår medmänniska förlorar hon också lätt sitt värde som människa, och objektifieras?

Mina tre roligaste samtalsämnen idag:

1. Om exorcism.

2. Med en dominikanernunna om kroppslighet, om tigandets för och nackdelar och om vad fromhet egentligen är.

3. Ett superkort och supersnabbt samtal med Helene Egnell om att anställa en Muslim i Svenska kyrkan. Jag tycker det är lite konstigt. Det betyder inte att jag är emot religionsdialog.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh, vad roligt det låter! Kan inte du som skriver så inspirerande berätta mer för alla oss som inte får vara med om sån't kul! Snälla!/väldigt nyfiken kvinna som inte fick(lyckade) fira kvinnodagen lika upplyftande

Söderstories sa...

:) Precis sån där bekräftelse gillar jag! Hehe...

Eftersom nu fastan inleds idag och påminner oss om vår dödlighet kommer kroppsligheten med stor sannolikhet vara närvarande i mina inlägg framöver.