fredag 25 juni 2010

Eldflugorna dansar också i Brooklyn...

Mina vänner har en trädgård! Visserligen liten, väldigt liten trädgård, kanske 10 kvm, men dock en trädgård med blommor och gräsmatta i Brooklyn, New York. Visserligen låter det högt, intensivt och dygnet runt från trafiken på Brooklyn-Queens Expressway utanför, men det går- med lite god vilja och fantasi- att låtsas att det är havet som låter.

Så här sitter jag nu på bakgården till deras hus i Brooklyn, lyssnar till havet, tittar på eldflugorna som dansar också här mitt i staden, och skriver några rader.

Barthkonferensen är över, och jag spenderar några dagar i New York innan jag förflyttar mig vidare till Atlanta för nästa konferens. Ibland är det rätt gott att leva...

Det är mycket Barth nu. Idag var jag i S:t Barth´s (Står för S:t Bartholomew´s och har definitivt inget med teologen Barth att göra) Episcopal Church och firade mässa och åt lunch med en amerikansk kollega där. De hade ett mycket trevligt roof-top som låg i höjd med kyrkans rosettfönster, mellan skyskraporna, granne med Waldorf Astoria.

Sådär kan man också vara kyrka...tänker jag, ganska förtjust. Bourgeoisie, skulle nog Karl Barth ha tyckt. I alla fall hans anhängare...Men också denna del av Guds värld behöva höra Guds ord och ha nära till Guds hus. Bourgeoisie eller ej, men så länge Kristus är centrum, fortsätter jag förtjusas lite lagom över kyrkor med roof-tops bland skyskrapor. Och det gillar Barth också, Kristus i centrum alltså.

En till Bart...

Inga kommentarer: