måndag 2 november 2009

Coco

Jag såg just filmen om Coco Chanel. Denna faschinerande, excentriska, charmanta kvinna som var helt banbrytande vad gäller mode och synen på både kroppen och kvinnan under 1900talet. Från att som kvinna HA en kropp som ipressad korsett och klädd med stora otympliga kjolar, blev det nu möjligt, i och med Chanels kläder, för kvinnan att också VARA sin kropp.

För ett tag sedan fick jag ett halsband av en person som betytt mycket för mig i min väg till att bli präst. Det är ett långt halsband som går att linda flera varv runt halsen. Den ena halvan består av pärlor och den andra av små kors. "Så kan du vara hälften präst och hälften flärd.." sa min vän. Jag tog på mig halsbandet och lindade det två varv runt halsen. Genast såg jag ett varv med kors och ett varv med pärlor. Då blev det klart för mig: Jag är inte hälften präst och hälften flärd. Jag är 100% präst och 100% flärd. Enbart så blir jag en hel människa.

Vi kan inte dela upp våra liv. Vi behöver få vara våra kroppar till 100%, men vi behöver också veta att vi kan vara 100% andliga. Jag är alltigenom Jenny när jag dansar men jag är också alltigenom Jenny när jag står i predikstolen.

1 kommentar:

Jeez sa...

Så är det verkligen!