söndag 21 februari 2010

Snö

Sverige är i allra högsta grad insnöat just nu! Men, o så vackert! Tog bussen i morse från Hornstull och genom ett vintervackert Södermalm i snöskrud till jobbet. Katarina kyrka är vackrare än någonsin. Jag älskar att komma in genom porten, upp mot kyrkan. Nu är det extra fint med all snö som får kyrkan att se ut än mer som en smaskig gräddbakelse. Hur mycket jag än fortsätter att avsky kyla, så är det fantastiskt vackert med denna pudersnö som får hela stan att gnistra!Katarina kyrka i snöskrud, men nu är det ännu mer snö där!

Vackert var det också ute på Värmdö och Ingarö där jag tillbringade eftermiddagen. Nu stannar jag i Hornstull. Nöjd och glad över att vare sig behöva SJ eller SL något nämnvärt tycker jag ändå det är imponerande att tidningen kommer halv fem på morgonen, trots all snö och att gården och gatorna är skottade när jag kommer ut från porten på morgonen!

2 kommentarer:

planet"Flissan"Marklund sa...

Hej på dej ..Katarina Gräddbakelsekyrka har ett hopplöst eko i sig , Jag hör inte vad prästen säger .Kan man inte hänga lite dukar i takkupolen under predikan så ljudet dämpas . eller äggkartonger är ännu effektivare:).Körsång är magnifik för detta rum men tal. no no

Söderstories sa...

Hej på dig! Jasså du gillar inte ljudet i Katarina? Nej, det är lite svårt beroende på hur man talar. Man måste tala tydligt och långsamt! Det lustiga är att om man står allra längst fram i kyrkan vid altartavlan, där det förmodligen var ett altare en gång i tiden (innan kyrkan brann) så är ljudet perfekt utan förstärkning! Men idag testade vi ett nytt ljudsystem. Får se om det funkar bättre! Allt gott!